ТРЕНЕРИ

Главен тренер – Бошко Заборски Бошко Заборски е роден на 5-3-1964, во Скопје. Со спорт се занимава од најмлади години и бил повеќекратен сениорски државен шампион во поединечна и екипна конкуренција, во тешка и апсолутна категорија и стандарден репрезентативец на Македонија. По триесеттата година од животот се

Повеќе »»

ЛИНКОВИ

» Светска карате федерација » Европска карате федерација » Карате федерација на Македонија » Карате федерација на Франција » Карате клуб Самбор, Хрватска » Карате федерација на Хрватска

Повеќе »»

ЗА КЛУБОТ

Карате клубот Макпетрол веќе подолги години успева да го задржи приматот најуспешен клуб на Државните првенства во генерален пласман за спортисти од пионери до сениори. Карате клубот Макпетрол е основан на 5.3.1997 година и постои веќе 15 години. За овој временски период од своето постоење, тој стана

Повеќе »»